fredag 14 augusti 2015

Myten om de miljontals flyktingarna och flyktingarna som försvann

Jag har berättat om Simcha, Eva och Andy - se tidigare blogginlägg och de personporträtt  som finns där. De var alla flyktingar enligt UNHCR. Det är de som byggde upp vårt land - Israel - efter att ha genomlevt helvetet var och en på sitt sätt.

Det var en miljon judar som slängdes ut ur Mellersta Österns länder, det var hundratusentals som kom från Europa och det var etthundrafemtiotusen som kom från Etiopien. All deras egendom konfiskerades - allt de ägde stals av regimerna i våra tidigare hemländer och allt de stod för av religion, etik, språk, kultur och att vi var självklara delar av de samhällen de bodde i - är borta. Det är som om de aldrig har funnits i de länder de en gång kom ifrån. Det är som om de aldrig har existerat. Det enda som finns kvar där är hatet mot dem - trots att de  aldrig har haft vare sig ekonomisk, politisk eller militär makt. Aldrig någonsin!

De var sammanlagt cirka två miljoner människor som kom till Israel.
Hur många av dessa är idag i livet? Ska vi uppskatta dem till 150 000 kanske? Hur många räknas i dag som flyktingar?
Svar: Noll. Ingen. Inte en enda.

De är alla medborgare i staten Israel och därmed är deras flyktingsskap borta. Naturligt eller hur? Så räknar man flyktingsskap inom UNHCR.

När det gäller flyktingar undan kriget 1948 gällde - och gäller - dock andra regler. De invaderande arabiska staterna som anmodade de arabiska invånarna att flytta på sig under några veckor tills Israel var krossat - tar dessa stater sitt ansvar idag?

Låt oss se!
Vi räknar att de var cirka 700 000 och att ungefär 40 000 fortfarande är i livet - vilken status har de idag?
Jo, enligt UNRWA, som är den speciella flyktingorganisation som bildades enbart för flyktingar ifrån just det ovan nämnda kriget och gäller boende i området mellan 1946 och 1948 med det helt unika och fullständigt osannolika tillägget "och deras ÄTTLINGAR" är idag 5,4 miljoner och fortsatt växande till antal.
De ärver flyktingsskapet eller rättare sagt sönerna ärver flyktingsskapet och därmed en hel del rättigheter såsom ersättning etc från ovan nämnda organisation. Många dör därför inte. I alla fall inte på papperet. För det lönar sig att vara vid liv.
De är andra klassens medborgare utan medborgarskap och rättigheter och de förvägras möjligheter till utbildning, jobb och värdiga liv i de länder de bor i. I krigets Syrien har flera tusen av dem mördats, våldtagits och torterats - allt medan världen stillatigande tittar på.
De ska förbli flyktingar tills staten Israel - Gud förbjude - är utplånad. Det är tanken. Och de ska användas som politiskt slagträ för att detta mål ska uppnås.

Hur kan världen blunda för detta och inte kräva att länderna där människorna är födda i, uppväxta i integrerar dem precis såsom det krävs av alla andra länder i hela världen?
Tänk bara tanken att min mamma skulle ha placerats på en förläggning i Småland 1945 och sedan fått stanna där resten av livet. Jag skulle var född där, mina barn skulle ha vuxit upp där - utan utbildning, utan medborgarskap, utan rättigheter,  i väntan återvändande.  I detta läger skulle nu UNHCR försörja oss på skattemedel från FN och detta i all evighet. Inga krav på Sverige. Media visar vår fattigdom och landet mamma kom ifrån får skulden för att vi sitter där - inte Sverige. Alla andra flyktingar från tiden efter andra världskriget - och nu talar vi miljontals - har på ett eller annat sätt blivit medborgare i något land och därmed avskrivna som flyktingar.
I min familj skulle nu en flykting blivit  fyra - trots att mamma nu är död - och antalet växer.
Vi ser upplopp och världens ögon finns på oss och vi ser svenska armén krossa allt uppror med vapenmakt - och alla fråntar Sverige ansvar.
De 20 000 överlevande som kom till Sverige är idag 100 000 - och alla är vi totalt utlämnade och ingen kräver vår rätt till ett värdigt liv. I vårt läger finns Hamas och Hizbollahs motsvarande europeiska terrorister och vill värva oss till självmordsbombare och plastnycklar lämnas ut som ett symboliskt löfte om att en dag få återvända.

De 700 000 araber som valde att stanna kvar i Israel är idag israeliska medborgare och därmed avskrivna som flyktingar.

Simcha, Eva och Andy byggde upp landet från ingenting och de och deras ättlingar har byggt ett demokratiskt, välfungerande, rikt och framgångsrikt land mitt i ett omgivande hav av terror.
Tanken på att de skulle sitta i läger och vänta på återvändande med världssamfundets godkännande är naturligtvis fullständigt absurt. De har byggt upp ett land som övriga Mellanösterns diktaturer inte ens kan drömma om.

Det vi läser om dock, är myten om folkmord, fördrivning av araber och "apartheidsystem" i Israel. Världen ser inte igenom dessa massiva lögner.
Vi borde  läsa mer om Simcha, Eva och  Andy och vad de åstadkom! Vi borde få läsa om det cyniska politiska spel som gör att människor låses in i flyktingläger utan medborgarskap och förvägras rätten att försörja sig. Vi borde dessutom läsa om hur de judar som slänges ut från arabländerna har ersatts av  sina "arabiska bröder" som nu är andra klassens medborgare och behandlas oerhört illa, men det vi istället bjuds att läsa om är Israels skuld, om Israels demokratiska system som "apartheidsystem" och om de numera 5,4 miljoner flyktingarnas rätt att "återvända". Samtidigt ropar världens palestinagrupper om att Israel förtrycker, mördar och "etniskt rensar" just dessa permanentade flyktingar. Från 700 000 till 5,4 miljoner. Etnisk rensning?

Jag kan inte se någon annan anledning till detta än att det handlar om hatet mot judarna. De man då ansåg vara andra klassens människor lyckades mot alla odds bygga upp ett land ur träskmarkerna och de en gång utslängda och tomhänta judarna idag är fria människor som bor i ett fritt land. De har lyckats hålla alla de arabiska arméerna borta och denna kränkning mot arabernas självbild ligger bortom allt förnuft. Att västvärlden har gått på bluffen som håller miljontals människor fångna under generationer är egentligen förbluffande. Det är dessutom en dubbel kränkning av flyktingarna som först uppmanas att fly och sedan förvägrats rätten till anständiga liv.

Men Israel kommer att fortsätta att finnas. För vi vet alternativet.
Flyktingantalet inom UNRWA kommer att fortsätta att stiga och stiga och stiga om inte världen tar sitt förnuft tillfånga och ställer samma krav på arabvärlden som de ställer på alla andra länder i världen.

Ersättning?
Om någon skall ha ersättning är det Simcha och hans bröder och systrar. Och det är Eva och det är Andy som bör ersättas. Deras och deras medflyktingars stulna ägodelar, hus, lägenheter, affärsrörelser, konst, möbler, smycken, bankkonton, husgeråd, trädgårdar, kläder, böcker - dessa  konfiskerade egendomar är värda hundratals, om inte tusentals miljarder kronor - men om detta talar inte världen, för det handlar ju bara om judar. Judar som mot alla odds har byggt upp ett demokratiskt land där de enda fria araberna i hela Mellanöstern bor - och denna skymf, denna kränkning av stora delar av övriga Mellanösterns människors självbild, klarar de helt enkelt inte av att bära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar