tisdag 26 november 2019

Ensamhet och princessbakelsen


-Efter skolavslutningen i kyrkan så gör vi det vi alltid gör, sa mamma,ni vet vad

Skolavslutningen i den stora otäcka kyrkan med en präst i sin predikstol och hans vanliga tal om sommaren och Jesus och alltid annat. Vem bryr sig om gamma präst när man är tio år och  hela sommarlovet ligger framför !!!
Skola
Jag den vänsterhänte som skulle tvingas att bli högerhänt. Siffrorna som lutade åt ett håll för att sedan börja luta andra hållet när fröken tittade bort. Två i klassen blev högerhänta men inte den tredje. Pappas insats under min skolår inskränkt sig till att ringa fröken och säga: Nu räcker det.Pojken kissar ned sig på nätterna och kan inte sova.

 Tjugofem år sedan träffade jag henne, min fröken , och hon bad om ursäkt: Du var den sista jag försökte tvinga att bli högerhänt.Det  måste ha varit förödande för er självkänsla.Jag kommer ihåg dig för att du öppnade mina ögon men också för din mamma.Hon avvek från de andra föräldrarna, din mamma, mörk och exotisk men alltid ensam och väldigt isolerad. Du var en orolig pojke som varje dag var tvungen att gå på toa som ju låg i en  egen byggnad på andra sidan av skolgården. Du levde upp när vi hade brännboll.Men du struntade i mig och fortsatte med din vänsterhand och utmanade mig , läraren, som var utbildade i att hålla disciplin.. Du hade en sådan för dina skolkamrater. Jag minns hur  du alltid försvarade  Erik  som fick börja på specialklass. Du var så ledsen över att hans plats var tom.Var är Erik skrek du?
Vad gör du nuförtiden?

Toaletten som stank piss och toaletterna som var öppna utan dörrar, tänkte jag, men som gav tio minuters frihet från skolsalen. Undrar om jag bajsade en enda gång under min skoltid. Undrar hur många av oss som ständigt var förstoppade.Jag var ensam och tuff därför att jag alltid gick min egen väg, men det upplevde jag som svaghet.
Ja mamma var i skolan två gånger per år men nu på skolavslutningen var det dax för promenaden till Terasscaféet . Konditoriet som bara var öppen på somrarna och som låg vid Älva - Lidan. Vi gick förbi gamla begravningsplatsen där alla lik vakande vid midnatt och spökade. Skelett som dansade.En del på min gård sa att hade smugit sig dit på natten och de bad mig att följa med.Är de inte kloka tänkte jag,lik som dansar och spökar men eftersom kompisarna hade sett dem var det ju sant.
Vi gick förbi det stora huset där de som ägde Dafgårds bodde och utmed  Lidan och över gångbron eller om de hade byggt Nya körbron då, ,jag kommer inte ihåg. Stadens första ljussignal installerades där. Vi cyklade alltid till ljussignalen och förbi den och väntade på rött och grönt ljus.
En gång om året gick vi som sagt till Terrasscaféet , min syster och min mamma och jag.Inte pappa för han jobbade alltid.
Sockerdricka och så Princessbakelse ifrån Rådhuskonditoriet. Princessbakelse med grön marzipan som jag tog av och delade i små bitar med min gaffel för att det skulle räcka länge.
 En gång om året kände jag som mig de andra .De som hade familj, de som kände varandra och de som hade föräldrar som förstod hur denna lilla stad fungerade och som skapade trygghet.Jag hade det inte men jag förstod inte varför
Vi njöt och mamma tittade på oss och vad tänkte hon?
Att en gång om året så är vi som alla de andra ?
Vad tänkte jag?
En gång om året är vi som alla andra? 
Kompisarna åkte till sina släktingar och jag började den dagliga promenaden till Framnäsbadet och det var då jag passerade dem ,de mörka glada zigenarna eller romer som de vill kallas och flickan som jag blev kär i. Zigenarflickan vars ögon mötte mina  under tio långa sekunder och som brände in sig i min själ

1 kommentar:

 1. Hej alla, jag heter Felicia haruna Sadat och jag är här ute för att vittna om BABA NOSA UGO: s goda verk från templet i Karnataka eftersom min lycka återställs, jag har varit gift i ungefär 11 år nu, det kom till en punkt när min man började agera konstigt och sedan lämnade han mig och våra två barn för en annan kvinna i över 6 månader, jag visste aldrig att han hade ett förhållande med en annan kvinna, den här kvinnan vill ta min lycka och allt som jag har jobbat för, jag kändes som slutar allt. När jag letade efter en lösning kom jag över flera vittnesmål om Spellcaster på internet.
  Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han löser alla slags andliga problem, örtmedicin för sjukdom som Fybroid, Astma, könssjukdomar, njursjukdom, diabetes, erektil dysfunktion, vinnande lotteri. Jag trodde aldrig på spellcaster men jag hade inget alternativ eftersom jag letade efter lösning överallt, så jag fick e-postmeddelandet till BABA NOSA UGO från vittnesmålen online och beslutade att prova honom.
  Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom, han berättade för mig vad jag behövde göra och jag gjorde precis som han instruerade, förberedde något för mig att använda, han gjorde nästan allt själv, jag tvivlade faktiskt på när han sa till mig att Jag skulle förvänta mig en god nyhet, det var mindre än 14 dagar då min man ringde mig efter så lång tid. Han kom tillbaka om ursäkt och bad om förlåtelse, det hela var som en dröm, jag förlåtit honom och nu är vi ännu lyckligare än någonsin tidigare.
  Jag vill säga ett stort tack till BABA NOSA UGO för hans vänliga hjälp, jag har aldrig förväntat mig ett så stort andligt arbete och jag kommer inte att sluta dela hans vittnesbörd. Om du har något andligt problem och du letar efter en riktig och äkta Spellcaster, kontakta BABA NOSA UGO så blir du glad att du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com / nosaugotemple@net-c.com

  WhatsApp: +37258031247

  Viber: +2347066853060

  https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

  SvaraRadera