fredag 21 december 2018

Tempelplatsen i Jerusalem och Margot Wallström

Hej Margot Wallström .
 Det är Stefan Lindmark alias Shaul som skriver till dig. Jag har ju skrivit till dig förut angående statens Israels historia och om min planerade flytt hit. Ja du vet ju att jag flyttade för ett år sedan.Jag skrev ett brev till dig för att påpeka detta. Om du har glömt bort vad jag skrev och vad du svarade mig kan du läsa min blogg.

Margot du röstade 2016 för en resolution  i FN - en resolution som en massa terrorstater hade lagt fram enbart för att kränka oss-. Här ifrån Expressen 26/4 2016. . "Det är dock just vad som har gjorts i en resolution som röstades igenom nyligen inom UNESCO, FN-organet för bland annat världsarven.
Resolutionen, som hade tagits fram av ett antal arabstater, benämner platsen enbart med dess arabiska eller engelska namn, dock aldrig som Tempelberget vilket judarna kallar den. Även Klagomuren beskrivs som "Al-Buraq Plaza" medan den benämning som israeler och resten av världen använder sätts inom citationstecken.
Denna resolution valde alltså Sverige som ett av få europeiska länder att stödja.

Igår fastade vi eftersom det var  Assarah B`Tevet alltså tionde dagen i månaden Tevet. Det är en fasta från morgon till kväll. Vi fastar för att påminna oss om den belägring som Nebukadnessar gjorde 597 f.v.t av Jerusalem.. En belägring som  resulterade i att vårt tempel förstörde och vi slogs ihjäl.Vi sörjer att Templet förstördes och att våra bröder och systrar dödades. De överlevande tvingades att flytta till Babylon och många kom tillbaka 70 år senare. Vi byggde ett nytt tempel.
 Idag har jag inte kunnat låta bli att tänka på dig och det räknefel du gjorde när du inte förstod att vi var i Jerusalem först - ja, 1600 år före muslimerna -1600 år -tänk hur lång tid det är. Det Expressen inte förstår är att du råkade trycka på fel knapp vid omröstningen.

Margot: första templet stod emellan 957 till 581 f.v.t och det andra templet var färdigt 515 f.v.t och förstördes 70 vår tideräkning. Det är 3000 år sedan som vi byggde vårt Tempel.Det är 1000 år innan Kristendomen,den religion som har jul som en stor högtid om du råkade glömma det.Det är det Templet som Jesus- om du kommer ihåg honom- var vid när han blev Bar Mitzva och som han besökte  tre gånger om året.


För att nu får dig att rätta till ditt misstag så vill jag bara i all vänlighet tala om för dig att du förväxlade årtalen.
Muhammad ,ja du vet han som drog igång den muslimska religionen,levde mellan 570 - 638  vår tidräkning och  muslimerna byggde därefter ett litet trätempel exakt där vårt tempel stod. Nu har de byggt ett par andra byggnader för att förhindra oss att bygga ett tredje Tempel.
Nåväl, deras trätempel byggdes 1588 år efter  att vi Judar-byggde vårt tempel
Margot,så det kan bli när man räknar fel men matte är väl inte din grej, men vi ju bara människor med våra fördelar och brister.
 Du  brukar önska oss en bra Chanukka som vi firar som åminnelse när vi lyckades försvara Templet mot förstörelsen vid ett annat tillfälle. Du vet ju alltså att vi hade vårt Tempel där i Jerusalem i Israels huvudstad, judarnas land.för du förstår väl att det var vi judar som hade detta land då,liksom vi har  nu.

Vi önskar alltså att få bygga ett nytt tempel och nu  när du nu förstår att du har tänkt fel kan du väl lägga fram en resolution i FN och dess säkerhetsråd om att Templet skall byggas så snart det bara är praktiskt möjligt.Du kan ju erkänna att du råkade tryckte på fel knapp vid omröstningen så inga missförstånd uppstår nu när du rättar till ditt misstag.
 Glöm inte att stryka de muslimska namnen på vår Tempelplats.
Margot skynda dig att skriva ditt förslag till säkerhetsrådet  för jag önskar av mitt hela hjärta att du nu får lämna Regeringen och njuta av alla de skattefria miljoner du tjänade i EU- det är du väl värt.
Din tillgivna vän
Shaul
p.s Jag bjöd ju in dig till oss här i Katzrin när jag skrev till dig första gången. Vi kan tyvärr inte ta emot dig längre på grund av alla misstag du har gjort men det gör säkert ingenting för du lär ju kunna åka fritt i hela Mellersta Östern efter dina framgångar här. Glöm inte slöjan bara för i Iran förstår man inte din  feministiska utrikespolitik Den har liksom inte haft någon genomslagskraft här - vad det nu vad som var feministiskt på UD .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar